La recollida de burilles es va fer el 22 de novembre. Foto: Twitter (@Andromines)

Gairebé una trentena de veïns van sortir el passat divendres 22 de novembre per diferents carrers de Sant Andreu amb un objectiu molt clar: recollir el màxim nombre possible de burilles de terra.

I és que, com qualsevol persona pot comprovar quan passeja pel carrer, hi ha molts fumadors que no excel·leixen en l’art de la pulcritud i el respecte a l’espai públic. Trobar burilles a terra és del tot habitual i, per lluitar contra aquesta realitat, l’entitat Andròmines ha posat en marxa la campanya ‘El carrer no és un cendrer’ amb l’objectiu de conscienciar de l’impacte que tenen per al medi ambient i la salut pública les burilles que acaben a terra.

Així doncs, equipats amb una armilla fluorescent i diferents recipients i bosses, els voluntaris van recórrer amunt i avall la plaça Orfila, el carrer de l’Ajuntament, la plaça del Comerç i el carrer Gran de Sant Andreu fins a la rambla de Fabra i Puig perquè no hi quedés ni una burilla.

15.000 BURILLES
La problemàtica que suposen les burilles a terra s’evidencia en el fet que en només una hora i mitja els voluntaris en van recollir 15.000 en un radi aproximat de només 800 metres. I és que durant aquella hora mitja era impactant veure com les garrafes d’aigua i les bosses que es feien servir anaven quedant absolutament plenes d’un residu que és molt tòxic i que està escampat arreu del planeta.

Des de l’entitat Andròmines recorden que l’objectiu de la campanya és “conscienciar de l’alt impacte nociu pel medi ambient i la salut pública de les burilles de cigarret llençades a l’espai públic”. Al mateix temps, alerten que les burilles “poden contenir fins a 70 elements tòxics i cancerígens i contaminen tot el que toquen: el sòl, l’aire i l’aigua”. “Contaminen tot el que toquen”, conclouen.