Un moment de la presentació del llibre. Foto: Twitter (@grup_maig)

La Fabra i Coats va acollir fa pocs dies la presentació del llibre ‘LA LIRA. 150 anys fent poble’, que inclou un ampli recull històric i documental sobre la Societat Cultural i Esportiva La Lira, fundada el 1870 a Sant Andreu de Palomar.

El llibre, impulsat des de la mateixa entitat, l’Ajuntament i el Districte, ha estat escrit per l’historiador andreuenc Pau Vinyes. La Lira és, sense dubte, una de les entitats andreuenques més emblemàtiques i des de la seva fundació ha marcat la vida cultural i esportiva de Sant Andreu de Palomar. Un dels punts més importants del llibre és quan s’explica els problemes que va tenir l’entitat per sobreviure després de la Guerra Civil, ja que molts socis van marxar a l’exili i d’altres no podien pagar la quota.

Amb la seva obra, Vinyes permet al lector descobrir la història local andreuenca des del punt de vista de l’associacionisme i la implicació veïnal. L’autor ha necessitat dos anys de recerca per completar la seva tasca, cosa que també ha permès que el llibre estigui farcit d’anècdotes i històries que fins ara eren desconegudes.