Foto: Jaume Ferrer

Unes de les millors maneres per rescatar la figura d’algú de l’oblit és la publicació d’un llibre. Aquest és el cas de Florenci Bosch, poeta, dramaturg i pintor andreuenc nascut el 1899 i mort a Montevideo el 1954. I és que ara s’ha publicat el llibre ‘Florenci Bosch i Tubau. Memòria d’un oblit’, escrit per l’historiador Jose Luis Muñoz.

El llibre, que es va presentar el 4 de març a la llibreria TraBOOKaire, repassa la història d’un personatge singular totalment oblidat a Catalunya i que representa tota una generació a la qual dues dictadures, una guerra, l’exili o l’emigració van condemnar a l’oblit.

Bosch va deixar d’escriure poesia, després de guanyar uns Jocs Florals, amb la dictadura de Primo de Rivera. En plena Guerra Civil va començar a pintar de manera autodidacta i al cap d’uns anys es dona a conèixer en diferents exposicions i galeries. El 1952 emigra a Uruguai amb la dona i la filla. A Montevideo també aconseguirà ser un artista reconegut, al mateix temps que comença a ser oblidat, fins al dia d’avui, a Catalunya.