La recollida d’aliments s’està convertint en fonamental aquests dies. Foto: Arxiu

La solidaritat veïnal s’està convertint aquests dies de pandèmia en un element clau per tal d’amortir la situació d’aquella gent que ho passa més malament.

Un exemple molt destacat d’això són les xarxes d’aliments que s’han organitzat en diferents barris del districte. Tres casos d’aquesta solidaritat es poden veure a Sant Andreu, la Sagrera i la Trinitat Vella. A la Xarxa de Suport Mutu de Sant Andreu segueixen recollint aliments i productes bàsics. El punt de recollida que han establert és l’Ateneu Llibertari, al número 25 del carrer Llenguadoc, que obre els dimarts de les 12:30h a les 14h i els dimecres, amb el mateix horari de matí i a la tarda de les 17:30h a les 19h.

Un altre cas d’organització arriba des de la Sagrera. En aquest cas la Xarxa de Suport va posar en marxa el passat 30 d’abril la primera setmana de recollida d’aliments solidària. Hi estan col·laborant diferents entitats del barri, que recullen menjar que es reparteix des del Local de la floristeria de la plaça Masadas.

Per últim, hi ha el cas de la Xarxa de Suport Mutu de la Trinitat Vella, que des de fa dies també recull aliments i els reparteix els dijous a la tarda, de les 16h a les 18h, al local situat al número 97 del carrer Turó de la Trinitat. A finals d’abril des de la xarxa van denunciar que estaven rebent “amenaces policials” de multar-los.