Sant Andreu de Palomar viu des del passat 29 de novembre i fins al pròxim 8 de desembre una nova edició de la seva Festa Major.

La celebració va arrencar amb diferents activitats, com ara una demostració de ball en línia, i amb l’entrega dels Premis Sant Andreu, que enguany han estat per a l’Esplai Sant Pacià i Ricardo Mendoza, responsable durant molts anys del gimnàs Kanku. En el cas de l’Esplai Sant Pacià el guardó va servir per reconèixer els seus 50 anys d’història, mentre que a Mendoza se li va premiar la seva aposta per una cultura esportiva lligada al respecte envers la gent.

Un cop fet el tret de sortida, els andreuencs i les andreuenques van poder gaudir d’un programa farcit d’activitats, com ara música, teatre, cercaviles…

ÁFRICA ZAMORANO
Diumenge dia 1 de desembre es va viure un dels dies més intensos de la Festa Major. Va ser el dia del pregó, que enguany va tenir com a protagonista la jove nedadora andreuenca África Zamorano, que amb només 21 anys és un dels grans noms de la natació catalana i espanyola actual. Durant el seu discurs, Zamorano va fer un repàs a la seva vida a partir dels seus llocs referents de Sant Andreu, com ara la seva escola o el club de natació, i els lligams amb les amistats i la família. El mateix dia 1 també es va fer el seguici festiu amb la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers.