El Congrés es va fer el 16 i 17 de novembre. Foto: Pere Francesch / ACN

La Fabra i Coats va acollir el cap de setmana del 16 i el 17 de novembre la primera edició del Congrés de l’Habitatge de Catalunya, que va reunir prop de mig miler de persones i representants d’una setantena d’entitats implicades en la lluita per un habitatge digne, com ara la PAH, el Sindicat de Llogaters o col·lectius de barri.

Durant el Congrés es va aprovar un programa amb les principals línies mestres de cap on ha de tirar a partir d’ara la lluita de tots aquests col·lectius. Els objectius, molt ambiciosos, són “expropiar tots els pisos de fons voltors, bancs i de grans propietaris i punxar la bombolla del lloguer”.

Clàudia Ruscalleda, portaveu del Congrés, va anunciar que es posarà en marxa una campanya contra el fons voltor Divarian, que pertany al BBVA, i que “afecta a tots els col·lectius, assemblees i sindicats que formen el moviment per l’habitatge”. Ruscalleda va assegurar que aquest fons voltor “serà el primer dels molts que cauran” i va destacar que trobades com el Congrés de l’Habitatge han de servir per “seguir construint aquest moviment popular per l’habitatge, que s’ha demostrat més fort i unit que mai”. La portaveu, per últim, va voler destacar que el Congrés va ser un primer espai de trobada que representa “el principi d’una lluita d’un moviment que s’ha unit”.

“ÈXIT ROTUND”
Després de la celebració del Congrés des de l’organització es va parlar d’“èxit rotund” i es va destacar que s’havia aconseguit fer “una demostració d’unitat i força”.