Una imatge dels nous contenidors. Foto: Miquel Codolar / ACN

L’Ajuntament ha posat en marxa una prova pilot de recollida selectiva mòbil al barri del Bon Pastor amb una durada prevista de sis mesos i que funcionarà de dilluns a dissabte de les sis de la tarda a les 11 del vespre. En concret, la prova pilot es fa a la zona compresa entre els carrers del Foc Follet, Enric Sanchis, el Barri Vermell i Sant Adrià.

El consistori ha impulsat aquest projecte per tal de mirar d’aconseguir els objectius de l’Estratègia Residu Zero. Actualment la recollida de residus a Barcelona se situa al voltant del 36% i l’objectiu és acostar-se al 60% que exigeix la Unió Europea i el Pla de Gestió de Residus de Catalunya, tal com va explicar el comissionat d’Ecologia, Francesc Ximeno. En el mac de la prova s’han instal·lat tres plataformes de recollida selectiva, una a la plaça Fèlix Rodríguez de la Fuente i dues a la plaça Robert Gerhard.

En aquestes plataformes les fraccions d’orgànica i sanitaris es recullen de dilluns a dissabte, les fraccions de vidre, paper, cartró i envasos es recullen dimarts, dimecres, divendres i dissabte i la fracció de rebuig els dilluns i dijous. El diumenge no hi ha recollida d’escombraries.

Des del març un equip d’informadors donen informació sobre la separació de residus i fins al 15 de juny hi ha un punt informatiu a la Biblioteca Bon Pastor. També s’han fet reunions prèvies amb diverses entitats. Més de 60 comerços s’inclouen dins de la prova pilot. S’ha escollit el Bon Pastor per la implicació de les entitats, segons va explicar la tinenta d’alcaldessa de Drets Socials, Laia Ortiz.