Fa gairebé 150 dies que s’organitza la protesta. Foto: Twitter (@aerxe)

Els talls de protesta a la Meridiana contra la sentència del Suprem estan a punt d’arribar als 150 dies consecutius. Això ha provocat que diferents veus, polítiques però també dels comerciants, hagin demanat que aquesta protesta que organitza el col·lectiu Meridiana Resisteix s’acabi.

El passat 10 de febrer va ser la Fundació Barcelona Comerç qui va publicar un comunicat per expressar la seva “preocupació per les conseqüències negatives que aquesta acció estan ocasionant al comerç i la restauració de la zona”. L’entitat, tot i deixar clar que respecta el dret de manifestació, va demanar que la protesta s’aturi “de forma immediata”.

PSC I CIUTADANS
Pocs dies després del pronunciament de la Fundació Barcelona Comerç, va ser el PSC qui va presentar una bateria de preguntes al Parlament per demanar que no s’autoritzi més la protesta. “Els talls diaris de l’avinguda Meridiana s’han d’acabar”, va afirmar el primer tinent d’alcaldia del PSC, Jaume Collboni. Collboni va afegir que l’única repercussió que tenen les protestes “és perjudicar veïns i comerciants de Sant Andreu i Nou Barris i afectar la mobilitat de la ciutat”. En paral·lel, els socialistes van entrar una proposta de resolució on exigien al departament d’Interior que busqui una ubicació alternativa per a la protesta independentista. Uns dies abans, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, havia dit que “la ciutat està farta” de la protesta. Les paraules de Batlle van arribar després que la Guàrdia Urbana enviés a Interior el quart informe per demanar que es prohibeixin les concentracions.

Qui també s’ha mobilitzat contra la protesta és Ciutadans. La formació taronja ho va fer amb el seu estil cridaner i va col·locar diferents cartells a l’entrada i la sortida de la Meridiana. Es tracta de tanques publicitàries digitals en el marc de la iniciativa ‘Una meridiana de tots’, que promou el mateix partit. El diputat David Mejía va denunciar que “ja són més de 5 mesos de talls a la Meridiana pels comandos separatistes”.

BUCH HO DESCARTA
Tot i la pressió política, sembla que els talls de la Meridiana es podran seguir fent. El passat 4 de març el conseller d’Interior, Miquel Buch, va defensar el dret dels integrants de Meridiana Resisteix a seguir protestant. Buch va recordar que no cometen cap “il·legalitat”, ja que les concentracions formen part del dret a manifestació. Dirigint-se a Ciutadans, el conseller d’Interior va afirmar que les protestes “no s’autoritzen en funció de la ideologia”. Per últim, Buch va acusar la formació taronja de tenir una “lògica d’un país no democràtic”.

L’endemà de les declaracions de Buch, Cs va anunciar que portarà el conseller a la fiscalia per autoritzar els talls, que considera que són “il·legals i arbitraris”.