Pancarta en defensa del projecte de La Cinètika. Foto: Twitter (@LaCinetika)

Al voltant de 200 persones es van concentrar el passat 4 de febrer a la plaça de Can Fabra per reivindicar el projecte de l’espai ocupat La Cinètika, situat a l’edifici de l’antic cinema Lauren i que actualment és propietat de diferents bancs.

La mobilització va tenir lloc després d’una informació publicada per l’Exprés de Sant Andreu on s’informava que el Districte, tal com quedava recollit al Pla d’Actuació Municipal (PAM), es planteja “recuperar” el projecte de La Cinètika per “ubicar-hi equipaments per al barri”. Des d’aquest col·lectiu, per la seva banda, defensen que ja són “un equipament de barri” i afegeixen que “no cal recuperar La Cinètika perquè ja està recuperada”. Acusen el govern municipal de “voler carregar-se un projecte autònom, anticapitalista, feminista i autogestionat per les veïnes” i deixen clar que no ho permetran.

Un cop el Consell de Barri s’estava celebrant, representants de la Cinètika van exigir al govern municipal que es comprometés a respectar el projecte actual.

“ÉS FALS”
Un dia abans del Consell de Barri, des de Barcelona En Comú, veient el rebombori que s’estava creant, van afirmar que el que plateja el PAM “és estudiar si l’Ajuntament pot recuperar la propietat de l’espai per tal que torni a mans públiques”. Des del Districte també insisteixen en aquesta versió i afegeixen que, si finalment l’Ajuntament acabés comprant l’edifici, s’obriria un procés participatiu per decidir amb el veïnat, amb l’actual col·lectiu de La Cinètika inclòs, quin ha de ser el futur de l’espai.