La Nau Bostik és un espai cultural de referència. Foto: Nau Bostik

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament va aprovar a mitjans de febrer per unanimitat una proposta d’ERC que estipula que el govern municipal faci els canvis urbanístics necessaris per garantir el futur de la Nau Bostik. Actualment el planejament urbanístic de la nova estació de la Sagrera qualifica bona part de l’espai on hi ha aquesta fàbrica de zona verda.

Ara fa sis anys que un grup de veïns de la Sagrera varen entrar en aquesta antiga fàbrica per reivindicar-la com un espai per al barri després que fes més d’una dècada que estava abandonada. El que en un principi semblava gairebé una utopia es va convertir en realitat i des de fa temps la Nau Bostik és un espai cultural referent de Sant Andreu i de la ciutat.

“És una gran notícia i un primer pas important per començar a fer els deures”, afirma en declaracions a Línia Sant Andreu Xavier Basiana, una de les ànimes de la recuperació de la Nau Bostik. Basiana es mostra satisfet perquè la lluita veïnal per recuperar l’espai va ser llarga i dura. “Ens hi hem deixat la pell”, diu. Ara està previst que es reprengui el procés participatiu per decidir com funcionarà l’espai un cop el seu futur estigui garantit. “Volem que sigui un equipament de ciutat i amb gestió comunitària”, conclou Basiana.