Pancarta d’oposició a l’aparcament. Foto: Twitter (@PreservemP)

Diferents entitats veïnals de Sant Andreu s’han mobilitzat des de fa setmanes contra la construcció d’un aparcament subterrani de més de 200 places a la plaça de Can Portabella, a tocar de l’estadi municipal Narcís Sala. Es tracta d’un pàrquing de pagament de l’empresa municipal BSM.

Aquest lloc, però, és considerat un pulmó verd per tota la gent que viu a la zona. Des de l’Associació de Veïns Sant Andreu Sud consideren que la decisió de fer aquest aparcament subterrani a Can Portabella té com a objectiu cobrir la manca de places que genera l’activitat esportiva del Narcís Sala i que “augmentarà significativament” quan el pavelló Camp del Ferro estigui acabat. Des de l’entitat denuncien que els edificis que envolten la zona “ja han patit serioses vibracions al llarg dels anys”, al mateix temps que afegeixen que les obres faran que els camions entrin i surtin pel carrer Josep Soldevila, que ara “ja està saturat”. Els veïns també mostren la seva preocupació per “l’emblemàtica xemeneia” de Can Portabella i es pregunten “si sobreviurà a l’agressió que li significaran les vibracions de l’obra”.

XOCOLATADES DE PROTESTA
Per mostrar el seu rebuig a l’aparcament, els veïns van organitzar una primera xocolatada de protesta el passat diumenge 17 de febrer, que va reunir una trentena de persones. Els veïns van repetir la protesta els dos diumenges següents.

Per últim, des de l’Associació de Veïns Sant Andreu Sud també recorden que van proposar una ubicació alternativa per a l’aparcament ­–a la plaça que hi ha al darrer tram de Pare Manyanet­– però lamenten que el consistori els ha imposat “despòticament” l’aparcament.