La Fabra i Coats, un espai emblemàtic de Sant Andreu. Foto: Marc Llibre

La nova Fàbrica i Centre d’Arts Contemporànies de Barcelona, el nom que rep la fàbrica de creació i el centre d’art de la Fabra i Coats, començarà una nova etapa el pròxim 15 de febrer. L’objectiu és que aquest espai es converteixi en tot un referent artístic a partir de tres eixos principals: la producció pròpia, la creació local i internacional i la relació entre l’art i la comunitat educativa i social.

El tret de sortida d’aquest nou projecte es farà el mateix dia 15 de febrer des del Canòdrom-Parc de Recerca Creativa. L’acte arrencarà a dos quarts d’onze del matí amb una rua on participaran alumnes de l’Institut Martí Pous i l’Escola La Sagrera. Posteriorment es farà una acció artística participativa A les 12, a la Fabra i Coats, començarà la inauguració oficial i es farà l’obertura de les exposicions.

POTENCIAR LA CREACIÓ LOCAL
El nou projecte artístic de la Fabra i Coats té com un dels seus grans objectius definir la identitat del Centre d’Arts Contemporànies amb un programa anual que faci créixer el nombre d’exposicions. Tot plegat arriba després que el maig de l’any passat l’actual directora de l’espai, Joana Hurtado, guanyés un concurs públic per dirigir el centre durant cinc anys.

Alguns dels principals objectius de la nova direcció passen per potenciar la creació local, consolidar una xarxa de col·laboracions amb institucions i entitats, garantir el diàleg entre disciplines i generacions i promoure la difusió de les arts. També es vol fomentar l’esperit crític i la participació del públic i incorporar la crítica institucional.

En paral·lel, una altra branca d’aquest nou projecte és incrementar la relació amb els centres educatius del barri i la ciutat. Per fer-ho, es crearà un programa educatiu adreçat a l’educació infantil, primària i secundària i es treballarà de forma coordinada amb les escoles i l’institut del recinte.