L’estació es farà sobre la llosa que s’està acabant de fer. Foto: Aina Martí/ACN

El concurs per escollir el projecte de l’estació de la Sagrera, tal com va avançar ahir La Vanguardia, ja té guanyador: l’estudi de Fermín Vázquez, b720 Arquitectura. La decisió ha agafat per sorpresa l’Associació de Veïns de la Sagrera, que ha mostrat la seva decepció per haver conegut la notícia a través de la premsa.

“Fa 20 anys que treballem en aquest tema i ens sap molt greu no haver estat part de la decisió ni conèixer els projectes”, afirma en declaracions a Línia Sant Andreu Jaume Matas, el president de l’entitat veïnal. Matas veu normal que hi ha diferents qüestions tècniques que és normal que els veïns no hi entrin, però considera que s’hauria d’haver comptat més amb ells. “Fa molts anys que hem estat treballant amb els governs de torn”, afegeix.

MARQUESINA DE FUSTA
El projecte, que es presentarà durant els pròxims dies, inclou l’arquitectura de l’estació i la urbanització del seu entorn. La part més destacada de l’obra serà una gran marquesina de fusta, que sortirà del terra i formarà part d’un parc que hi haurà al damunt de les vies. Un altre aspecte destacat de la futura estació és que just abans d’entrar a l’interior de l’edifici hi haurà un gran pati des d’on s’accedirà als diferents nivells de l’estació.