L’Institut Martí Pous es va traslladar a principis de març a l’edifici B de la Fabra i Coats després de les obres de rehabilitació que han transformat aquest espai d’aquesta antiga fàbrica en un equipament educatiu.

Fins ara l’institut estava ubicat al mateix recinte però amb barracons. El canvi per als 180 alumnes del centre, doncs, ha estat notable, ja que el nou institut destaca per la seva grandària –més de 6.500 metres quadrats–. Està format per tres plantes i unes golfes i té una sala d’actes i més d’una vintena d’aula repartides entre les plantes dues i tres, juntament amb laboratoris. A les golfes, per la seva banda, hi ha les sales de dibuix i música i la biblioteca.

En declaracions a Betevé, la directora del centre, Neus Agust, explicava el dia de l’obertura de l’institut que els professors han pogut formar part del disseny arquitectònic de l’institut. “Algunes aules dels professors s’han unificat per treballar en equip i també hi ha una aula doble per ajuntar grups d’alumnes per treballar plegats, fer xerrades o distribuir els alumnes en grups”, deia August.