Una de les concentracions del 12 de setembre. Twitter (@coorsantandreu)

Desenes de famílies es van concentrar el passat 12 de setembre a les portes de diverses escoles i instituts del districte, amb motiu de l’inici del curs escolar, per protestar contra la massificació i els “bolets” (línies o grups addicionals).

La Coordinadora d’Associacions de Mares i Pares, que va convocar la protesta juntament amb la Plataforma Proeducació Pública i de Proximitat, va exigir al Consorci d’Educació durant la protesta una millor planificació i inversió per garantir places públiques de proximitat suficients. Segons l’entitat, els “bolets” no solucionen els problemes derivats de la manca d’oferta de places públiques, sinó que fan créixer la massificació a les aules.

Durant el matí del dia 12 les famílies es van manifestar en centres com l’Escola Pegaso, El Sagrer, el Turó Blau, l’Escola Maquinista, l’Eulàlia Bota, el Doctor Ferran i Clua o l’Institut Doctor Puigvert. Els concentrats portaven una pancarta amb el lema “Prou improvisar en educació. Ens afecta a totes. Per una educació de proximitat i sense massificacions”.

“PLANIFICACIÓ DEFICIENT”
La coordinadora critica la “deficient i contraproduent planificació de places educatives públiques”, que provoca “l’expulsió” cap a la privada i la concertada. Tot plegat, segons les famílies, per la “improvisació” del Consorci, que fa que hi hagi augments de ràtios, barracons “re-reutilitzats” i “formació constant de bolets”.

Tres dies abans, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va insistir en la necessitat d’aprovar els pressupostos del 2020 perquè si no s’anirà gestionant “una misèria continuada”. “La gestió del dia a dia és bastant difícil”, va concloure.