Imatge d’una de les carpes que l’entitat munta. Foto: Barcelona con la selección

Els cinc acusats per l’atac a una carpa a favor de la selecció espanyola el juny del 2016 a Sant Andreu van negar a finals de maig, durant l’inici del judici, haver participat en l’agressió. Tot i això, dos d’ells sí que van admetre que van tenir algun incident amb els voluntaris de la plataforma ‘Barcelona con la selección’.

Un dels acusats que havia admès haver estat al lloc dels fets va declarar que va rebre cops quan va intentar rescatar un jove suposadament agredit pels aficionats de la selecció, mentre l’altre va dir que va baixar del cotxe perquè l’estaven gravant amb un mòbil però que va marxar immediatament.

La fiscalia els demana més de tres anys de presó per agressió amb l’agreujant de motivació ideològica, danys, robatori amb violència, amenaces i organització criminal, mentre l’acusació particular demana fins a 12 anys de presó. Les defenses, per la seva banda, diuen que les identificacions dels Mossos d’Esquadra van ser errònies i que cap dels processats va amenaçar, insultar o agredir les víctimes.

El fiscal de delictes d’odi Miguel Ángel Aguilar va apuntar que l’agressió va ser planificada, ja que els acusats formarien part del grup d’animació radical Desperdicis de la UE Sant Andreu. Els acusats, però, ho van negar.