Un moment de la concetració de rebuig a l’agressió feta el passat 9 de gener. Foto: UCFR

En Raid i en Mohamed, dos joves de la Sagrera i Navas, passejaven tranquil·lament per la Sagrera el passat 7 de gener. De cop i volta, quan s’havien aturat per treure diners d’un caixer, un home els va començar a increpar. Després dels insults els va començar a agredir. La pallissa va ser greu, especialment en el cas d’en Raid, que va ingressar a l’hospital en coma. Cap dels dos havia fet absolutament res. L’agressor, però, va considerar que el color de pell dels dos joves ja era motiu suficient per apallissar-los.

Dues setmanes després dels fets en Raid ja ha tornat a casa. En declaracions a Línia Sant Andreu, el seu germà gran, en Said, explica que el seu germà petit està millor. “De moment té una orella malament però li han dit que es recuperarà i que hi tornarà a sentir bé. Ha de fer un mes de repòs”, relata en Said. Un cop s’hagi recuperat, podrà tornar a les classes de primer curs d’Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC).

El germà del jove apallissat considera que l’agressió “és un cas aïllat” i destaca que a Navas i la Sagrera la convivència sempre ha estat bona. Tot i això, expressa la seva preocupació per l’augment dels discursos d’odi i pels resultats que va obtenir Vox en les últimes eleccions espanyoles. “Nosaltres només demanem respecte i viure tranquils i que el color de pell o l’aparença no facin que no puguem sortir al carrer amb tranquil·litat”, afirma en Said.

CONCENTRACIÓ DE REBUIG
Per expressar el rebuig a les agressions, la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme va convocar el passat 9 de gener una concentració als Jardins de Virgina Woolf. Unes 300 persones, entre les quals hi havia gent del barri i amics i familiars de les dues víctimes, van cridar diferents consignes contra el feixisme, com ara “Fora el racisme dels nostres barris!”.

Un dels protagonistes de l’acte va ser en Said, que va prendre la paraula per reivindicar que la Sagrera i Navas “no són barris racistes” i per deixar clara la seva confiança en la justícia perquè l’agressor sigui condemnat.

Precisament, sobre la identitat de l’agressor, les sospites se centren en un home que fa de professor d’alguna modalitat de combat en un gimnàs de la zona. De moment, i gràcies a la denúncia que va presentar en Mohamed després de rebre la pallissa, els Mossos d’Esquadra han pogut posar en marxa una investigació. Fonts policials confirmen que de moment no s’ha detingut ningú però que el presumpte autor dels fets ja ha estat identificat.