Imatge actual de la Nau Central. Foto: Ajuntament

Les obres per rehabilitar la Nau Central de la Fabra i Coats començaran a la tardor i l’Ajuntament calcula duraran dos anys. És a dir, s’acabaran a finals del 2023. Amb aquesta reforma s’acabarà la tercera fase de la transformació que es va posar en marxa el 2010 d’aquesta antiga fàbrica andreuenca.

Això permetrà completar la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani i adequar l’edifici que ha d’acollir l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu. El pressupost per aquesta obra és de 12,9 milions. Posteriorment arrencarà la redacció dels projectes per rehabilitar la maquinària i les instal·lacions de la sala de calderes i el Centre d’interpretació del Treball.

El tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, destaca que quan la Nau Central estigui rehabilitada es farà “un salt important en un espai emblemàtic” i relacionat amb la memòria històrica andreuenca com és la Fabra i Coats. Per la seva banda, Francesc Bacardit, arquitecte de l’obra juntament amb Manuel Ruisánchez, explica que durant tots aquests anys han treballat amb criteris industrials per mantenir l’esperit de l’antiga fàbrica. “Quan comences un projecte ho confrontes amb la realitat existent i hem treballat sempre a favor de la fàbrica i la fàbrica ha treballat a favor nostre”. Segons Bacardit, aquests anys han estat uns “arquitectes de capçalera” perquè han fet cinc obres diferents i han vingut “milers de vegades per parlar amb la gent d’aquí i la Fabra i Coats és gairebé com un fill nostre”.