Una imatge virtual de com quedarà el nou tram. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament remodelarà l’any que ve un nou tram de 500 metres de l’avinguda Meridiana al seu pas per Sant Andreu. Concretament, el projecte que s’ha aprovat recentment inclou el tram que comença al carrer Mallorca i acaba en un punt entre els carrers Navas de Tolosa i Josep Estivill.

Les obres, que tindran un pressupost de sis milions i mig d’euros, serviran per treure un carril de trànsit d’entrada a la ciutat. També es farà un tram central de gairebé set metres on hi haurà un carril bici de doble sentit. Això farà que s’elimini el carril bici que actualment hi ha a les voreres, que passaran a ser més amples. D’altra banda, també es millorarà l’enllumenat de tot el tram i s’instal·larà nou mobiliari urbà.

Un dels objectius d’aquesta reforma és facilitar la mobilitat dels vianants. És per això que tindran prioritat a les cruïlles dels carrers Nació, Trinxant, Múrcia, Tomàs i Padró i Palència, on la vorera i la calçada estaran al mateix nivell. També hi haurà nous passos de vianants, es milloraran els que ja hi ha i es protegiran els túnels ferroviaris soterrats per evitar possibles filtracions d’aigua.

SEGONA REFORMA
L’anunci de la reforma d’aquest tram arriba després de la reurbanització de la Meridiana entre la plaça de les Glòries i el carrer Mallorca, que es va fer durant el mandat passat. Un cop s’hagi fet aquest nou tram la Meridiana ja tindrà 1,3 quilòmetres reformats i es preveu que l’any 2023 la reforma s’ampliï encara més, ja que arribarà fins a Fabra i Puig.

Tot plegat s’emmarca en l’objectiu de l’Ajuntament de convertir la Meridiana en una avinguda amb menys cotxes i amb més espais verds i zones per als vianants.