Colau i Tortell Poltrona, amb el cartell al mig. Foto: Pau Cortina / ACN

Les festes de la Mercè d’enguany, com no podia ser d’una altra manera, estaran totalment condicionades per la pandèmia del coronavirus. Avui s’ha fet la presentació del programa, que enguany inclou activitats a tots els districtes, i del pregoner, que serà el pallasso Tortell Poltrona.

Així doncs, l’Ajuntament, amb l’objectiu d’evitar tant com es pugui els desplaçaments, ha dissenyat unes festes més descentralitzades que mai. No hi haurà actes multitudinaris i s’haurà de fer reserva per accedir a totes les activitats. El Piromusical es farà sense públic. El programa, tot diürn, consta de 300 actes i, tal com ha admès la mateixa alcaldessa Colau, “no serà una festa com altres anys”.

Pel que fa al pregoner, Colau ha lloat la figura de Tortell Poltrona. “És un orgull tenir de pregoner un dels pallassos més famosos de la història, que ens representa en molts sentits”, ha dit l’alcaldessa. Per la seva banda, Poltrona (Jaume Mateu) ha expressat el seu agraïment i sorpresa perquè s’aposti per un pallasso com a pregoner. A causa del context actual ha lamentat que no podrà culminar el seu parlament amb un “visca la Festa Major, sortiu al carrer”.

UN CARTELL AMB HISTÒRIA
D’altra banda, avui també s’ha presentat el cartell de la festa, obra del col·lectiu artístic Reskate. La imatge recupera la història de la patrona de la ciutat i de com va salvar-la d’una plaga de llagostes. També recorda el passat llibertari i modernista de la ciutat, al mateix temps que és un cant a la naturalesa.