Rosa Alarcón (TMB) explicant la finalització de les obres. Foto: TMB

Dos mesos després que TMB tallés el tram de l’L1 del metro que va del Clot a Fondo, el passat 2 de setembre es va recuperar la normalitat un cop es van donar per acabades les obres de millora.

Així doncs, les obres van servir per renovar 9.000 metres de vies i canviar la senyalització. Des de TMB han destacat que s’ha posat al dia un tram de túnel situat a sota la Meridiana, que té 65 anys d’antiguitat, i la seva continuació per sota del barri de Sant Andreu, que va entrar en funcionament fa 51 anys.

La decisió de tallar aquest tram de línia durant dos mesos va provocar queixes a principis de juliol entre els usuaris, ja que TMB, en un primer moment, va posar com a alternativa un bus llançadora que tenia poca freqüència de pas i que no feia tot el tram afectat d’una tirada. Posteriorment això es va arreglar i el bus llançadora va començar a fer tot el tram afectat. Tot i això, durant els dos mesos, els usuaris van acabar optant més per agafar altres línies de metro o rodalies i no el bus llançadora.

El passat 2 de setembre la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, va comparèixer davant dels mitjans per agrair “la paciència dels ciutadans amb les obres de l’estiu al metro”. Alarcón també va afirmar que “és molt important que les administracions públiques ens comprometem a millorar el transport públic i mostrar que estem fent un esforç d’inversió”.