Un pare i un fill, a la mostra que es va poder visitar l’any passat. Foto: Districte

La Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu de Palomar ha rebut el premi Ciutat de Barcelona en la categoria de cultura popular. El passat divendres 1 de febrer es va conèixer el resultat d’aquest guardó, que el jurat va concedir per unanimitat a la colla, per la feina feta i mostrada en l’exposició El Ingenio: l’aportació de Lluís Sabadell que es va poder visitar a l’Espai Zero de la Fabra i Coats durant el passat mes de desembre.

La “qualitat en l’execució, l’esforç en la producció i la recerca realitzada per una entitat associativa de base i el rigor en el discurs” són els arguments que els cinc membres del jurat van definir per concedir el premi a la colla. Així doncs, els Trabucaires tenen una cita el pròxim dijous 14 al Saló de Cent de l’Ajuntament, on se celebrarà la cerimònia de lliurament dels premis. L’actriu Àgata Roca serà la conductora de l’acte dels premis Ciutat de Barcelona 2018, en el qual participaran l’alcaldessa Ada Colau i el Comissionat de Cultura de l’Ajuntament, Joan Subirats.

PREMI PER A UNA COOPERATIVA
Un altre dels guardons que s’entregaran el dia 14 serà a Coeducació, una cooperativa ubicada a l’espai Sinèrgics del barri del Baró de Viver.

La majoria dels membres del jurat van escollir la cooperativa pel seu projecte Patis coeducatius, que facilita la reflexió col·lectiva des d’una perspectiva de gènere i la vol convertir en diferents accions educatives.