Un moment de la protesta veïnal. Foto: Twitter (@Carlosg27840199)

El darrer Consell de Barri de Sant Andreu va servir perquè la regidora Lucía Martín confirmés la futura construcció d’un tanatori a les Casernes per part de Serveis Funeraris de Barcelona. L’anunci va fer esclatar la indignació veïnal i el passat 30 de novembre es va celebrar la primera concentració de rebuig contra el projecte.

El malestar de les associacions de veïns de la zona no ha parat de créixer des que es va confirmar la notícia. A la protesta del 30 novembre, que va tenir lloc a la plaça Orfila, es va fer visible. Un exemple és el de l’Associació de Veïns Sant Andreu Nord. “S’havia estat negociant durant 14 anys i ara resulta que el Consorci de la Zona Franca ha comprat una part dels territoris i volen posar-hi un tanatori de gestió privada, quan és en sòl públic”, va denunciar Sílvia Giménez, membre de l’entitat, en declaracions a Betevé. Qui també va mostrar el seu enuig és el president de l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra, que va recordar la titularitat pública del sòl on està previst que es faci el tanatori.

Tota l’oposició al projecte va quedar resumida en la lectura del manifest que van fer les entitats veïnals. El va llegir la presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Andreu Sud, Cristina Galán, que va denunciar que “s’ha venut el peix d’amagat i per l’esquena del veïnat i les entitats”. “No permetrem que Casernes esdevingui un nou engany”, van dir els veïns per acabar.