Tarafa, en una imatge d’arxiu. Foto: Pol Solà / ACN

Els primers decrets del mandat que l’alcaldessa Ada Colau va firmar el passat dissabte 15 de juny, i que tenien a veure amb l’estructura del govern municipal, van servir per nomenar Gemma Tarafa regidora del Districte.

En un comunicat fet públic el mateix 15 de juny, on es deixava clar que s’estava “a l’espera que pròximament s’acabin de tancar els acords de govern”, s’informava de la nova estructura del govern municipal, on Tarafa també assumeix la regidoria de Salut i Diversitat Funcional i la direcció de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Tarafa és doctora en Biologia Mol·lecular per la UB i post doctorada per la Universitat de Yale. Ha estat investigadora de Salut Pública a la UPF, com a subdirectora del Grup de Recerca en Desigualtats en Salut i investigadora de l’Institut Català d’Oncologia. Des de fa més de 15 anys també ha militant en l’activisme del moviment per l’abolició del deute extern i per la sanitat pública i universal.

El passat mandat va ser comissionada de Salut i de Diversitat Funcional i va ser l’encarregada d’impulsar el primer Pla de Salut Mental i el projecte de dentista públic, tot i que actualment està aturat.