L’artista MurOne és el responsable de la creació artística. Foto: B-Murals

Les tres pistes de l’institut Joan Fuster, situat al barri de Navas, llueixen des de fa uns dies una autèntica explosió de colors. El motiu és la creació artística del de l’il·lustrador, muralista, dissenyador i grafiter basc Iker Muro, conegut com a MurOne, que ha estat el protagonista d’aquest projecte juntament amb el centre d’art urbà B-Murals. Els treballs de Muro destaquen pels seus colors, la geometria, l’abstracció i el simbolisme.

La inauguració del nou aspecte de les pistes es va fer el passat 2 de novembre amb un acte de portes obertes al barri i també es va organitzar un taller de danses urbanes per un grup d’alumnes. L’encarregada de fer el taller va ser la ballarina i coreògrafa Izaskun Ortega.

“TREBALL COMUNITARI”
Des del centre d’art urbà B-Murals destaquen que el projecte ha estat un “treball comunitari” entre l’artista i la comunitat educativa. En un primer moment es va dissenyar un procés participatiu amb l’escola però l’esclat de la pandèmia va obligar a replantejar el projecte. Llavors tot va passar a fer-se virtualment, amb diverses entrevistes individuals amb els professors i els alumnes. A partir d’aquí MurOne va fer el primer esborrany per aquesta gran i espectacular obra artística, culminada fa poc.