Ernest Maragall, en una foto d’arxiu. Foto: ACN

El grup municipal d’ERC ha exigit avui al govern municipal que torni a posar en marxa les obres que durant el confinament es van aturar “sense justificació”. Els republicans ho han fet en la presentació de les seves al·legacions a la modificació del pressupost de l’Ajuntament per aquest any 2020.

ERC considera que si no es pot acreditar l’aturada de les obres aquestes haurien de quedar “reincorporades al pressupost del consistori” per evitar que hi hagi una retallada en inversions. Des del partit que lidera Ernest Maragall consideren que les inversions previstes als barris i als districtes “són d’especial rellevància per l’impacte positiu que generen en el seu entorn”.

En aquesta línia, la formació independentista també ha presentat una proposta d’inversions i despeses per als 90 milions d’euros que l’Ajuntament destinarà a combatre els efectes del coronavirus. Els republicans demanen un pla de xoc social que inclogui recursos per als serveis socials o la construcció de nous equipaments, un per a l’ocupació i un per fomentar la digitalització de les empreses.

Per últim, els republicans creuen que caldria modificar de forma urgent la Llei d’Estabilitat Pressupostària per poder augmentar el sostre de despesa municipal, fomentar la rehabilitació d’edificis i destinar més recursos a augmentar el parc públic d’habitatge de la ciutat.