Una imatge de com quedarà el carrer després de la reforma. Foto: Ajuntament

Una de les transformacions urbanístiques més importants de Sant Andreu està en marxa des del dia 3 de maig. Parlem de la reforma del carrer Gran de Sant Andreu, que ha de servir per pacificar la principal via del barri de Sant Andreu de Palomar.

La reforma arriba després de mesos de debat entre el Districte, veïns i comerciants. L’objectiu municipal és convertir aquest carrer, en el tram que va de la rambla Fabra i Puig al carrer Joan Torras, en una avinguda de plataforma única on vianants i ciclistes guanyin protagonisme i puguin conviure amb comoditat amb els cotxes i les motos, que perdran espai i hauran de circular més a poc a poc. La primera fase de les obres durarà fins al novembre i afectarà el tram entre Fabra i Puig i el carrer de Sant Adrià, mentre que la segona anirà del mateix carrer Sant Adrià fins a Joan Torras. La previsió municipal és que tota la reforma estigui acabada el maig de l’any que ve.

VISIONS DIFERENTS
La reforma es valora diferent segons amb qui es parli. Des de l’Associació de Veïns de Sant Andreu el seu president, Santi Serra, afirma a Línia Sant Andreu que estan “molt contents” perquè la transformació del carrer “donarà més vida al barri i al comerç”. “S’aconseguirà fer créixer la qualitat de vida, hi haurà menys contaminació… El més important són les persones i, un cop feta la reforma, podran fer més vida en aquest carrer”.

Qui no comparteix aquest optimisme és una altra associació de veïns, l’AVV Sant Andreu Sud. Des d’aquesta entitat consideren que la reforma només farà que el trànsit es traslladi als carrers de Torres i Bages, Segre i Santa Coloma. “La pacificació no obeeix a cap criteri urbanístic o mediambiental coherent, no té cap justificació des del sentit comú”, afirmen.

Per últim, els comerciants afirmen, en paraules de Pròsper Puig, president de l’Eix Sant Andreu, estar “preocupats i expectants”. A banda de totes les molèsties que els puguin causar les obres, Puig veu en la futura manca d’aparcaments un problema. “Som un eix perifèric, cosa que vol dir que necessitem clients que vinguin de fora del barri”, afirma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram