Els veïns de Sant Andreu van gaudir durant els dos últims caps de setmana de maig d’un paisatge molt diferent a la rambla Fabra i Puig i Onze de Setembre. I és que l’avinguda va estar tallada als cotxes, en el marc de la decisió presa per l’Ajuntament de tallar al trànsit diferents artèries de la ciutat per fer més segur el desconfinament ciutadà.

La situació serà la mateixa durant tots els caps de setmana de juny, mentre que a partir de llavors, si res no canvia, tornarà la situació d’abans. Durant aquests dos caps de setmana la imatge habitual va ser la de molts veïns passejant i ocupant uns espais o normalment hi ha cotxes. El tram que es talla als cotxes durant els caps de setmana va del carrer Tajo al carrer Segre, i de fet és el més llarg de tots els trams sense cotxes de la ciutat, ja que fa 2,8 quilòmetres.

Segons va explicar la tinenta d’alcaldia de Mobilitat, Janet Sanz, es tracta d’una iniciativa per crear “itineraris segurs” en espais “de gran afluència” perquè vianants i bicicletes guanyin espai durant la desescalada.

El consistori també va tenir en compte que fossin espais repartits per tota la ciutat i que permetin formar llargs recorreguts o itineraris. Els altres talls són a la Via Laietana (Ciutat Vella), a Creu Coberta (Sants-Montjuïc), a Gran de Gràcia (Gràcia) i a Pi i Margall i el passeig de Sant Joan (Gràcia i Eixample).