La protesta va recórrer els carrers de Sant Andreu. Twitter: (@NoMarxem)

Un centenar de veïns es van manifestar el passat 30 de març per tornar a denunciar la situació de les famílies que viuen a les cases antigues del carrer Pons i Gallarza.

L’any 2017 un grup immobiliari va comprar les cases, situades entre els números 105 i 117, després que els propietaris, que acabaven de rebre les cases en herència, les posessin a la venda. Des de llavors les famílies que hi viuen han denunciat pressions del grup immobiliari per tal que marxin i també han explicat que no els han renovat els contractes de lloguer tot i haver pagat sempre.

La protesta del 30 de març es va organitzar després que una de les famílies, de les vuit que viuen a les diferents cases, hagi rebut un ordre de desnonament, ja que al novembre se’ls va acabar el contracte de lloguer. Han seguit vivint a la casa pagant la mensualitat.

El grup de veïns que viuen en aquestes cases deixen clar que la seva intenció és “seguir-hi vivint”. Expliquen que la família que ara ha rebut l’ordre de desnonament ha seguit pagant el lloguer des del novembre “i ho seguirà fent tot i la demanda interposada”. L’argument que defensen és que “el dret a l’habitatge està per sobre del dret a fer negoci amb ell” i lamenten que són víctimes “d’una operació d’expulsió per especulació pura i dura”.

FINAL DELS CONTRACTES
Els vuit contractes de lloguer de les famílies s’aniran acabant els pròxims anys. Cinc d’ells ho faran l’any que ve. És per això que les famílies també han fet una crida a les institucions perquè garanteixin “el dret a seguir vivint” en aquestes cases.