La manifestació en contra dels lloguers abusius escalfa motors de cara al pròxim 6 d’abril. La protesta, convocada pel Sindicat de Llogaters i que durà per lema ‘Punxem la bombolla’, ha rebut el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona. Arrencarà des dels Jardinets de Gràcia a les sis de la tarda i es preveu una gran assistència per reclamar un preu just de l’habitatge i mesures polítiques per aturar les pujades de preu del lloguer.

Des del Sindicat de Llogaters denuncien que actualment no hi ha cap mena de barrera per als especuladors, cosa que provoca l’augment de preu dels contractes de lloguer. Denuncien la indústria immobiliària i turística com a principals causants que es disparin els preus i demanen solucions pel “drama social” que genera aquesta tendència. En aquest sentit, recorden que s’executen 165 desnonaments per via judicial cada dia, el que suposa un cada cinc minuts. De la mateixa forma, protesten contra l’acumulació d’habitatges que, diuen, porten a terme els especuladors.

NOVES MESURES
Davant d’aquesta situació, des del Sindicat de Llogaters exigeixen “punxar la bombolla” especulativa del lloguer i demanen als veïns de Barcelona una gran concentració per reivindicar-ho. Així, reclamen una sèrie de mesures per aturar l’augment dels preus. Demanen uns preus assequibles per a la renda mitjana dels inquilins, que els contractes siguin estables i que es renovin automàticament excepte en casos de necessitat personal o familiar. A més, aquests contractes haurien de ser regulats per evitar la intermediació de les immobiliàries. D’altra banda, reclamen aturar per complet tots els desnonaments si no existeix una alternativa, així com augmentar la construcció d’habitatges socials. En el tema fiscal, demanen l’expulsió dels fons voltors, als quals assenyalen com a punta de llança de la bombolla i l’eliminació de totes les figures d’evasió fiscal de l’Impost de Societats i l’IRPF.

Un altre gran front obert és el dels pisos turístics, que provoquen la pujada dels preus dels lloguers i l’especulació urbanística, segons el Sindicat. Asseguren que a Barcelona hi ha molt mala gestió del turisme i que impacta negativament a la vida dels habitants de la ciutat. De la mateixa manera, consideren clau que s’eliminin els pisos turístics per a ampliar l’oferta d’habitatge destinada als veïns.