L’exconseller de la CUP, Ivan Altimira, i David Carmona, militant de la mateixa formació, han estat condemnats per resistència a l’autoritat, tal com va avançar a finals de setembre l’Exprés de Sant Andreu, per l’incident que va tenir lloc, la nit del 16 al 17 de setembre del 2017 a la plaça de l’Assemblea de Catalunya de la Sagrera, en un acte a favor de l’1-O.

La condemna també imposa una multa de 700 euros a Carmona i una de 4.600 euros a Altimira. Tots dos van ser denunciats després que Carmona fotografiés l’actuació d’uns agents de la Guàrdia Urbana que es van presentar a l’acte que s’estava fent a la Sagrera per algunes queixes veïnals pel volum de la música. Els agents van voler identificar Carmona, cosa que va provocar un estira i arronsa entre ell i la policia, que va acabar amb Altimira intervenint i detingut. Els dos condemnats sempre han assegurat que amb aquests agents hi havia hagut problemes des de fa temps.

DOS MENORS DETINGUTS
D’altra banda, els Mossos d’Esquadra van detenir a finals de setembre dos menors d’Arran pels incidents que haurien protagonitzat durant la manifestació contra Vox del març. Tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs.