L’augment del lloguer a Sant Andreu no s’atura. Foto: Ajuntament

A Barcelona hi ha una tendència que no para de créixer. És la de l’augment del preu del lloguer, que semblava que havia de tocar sostre però de moment no és així.

En el cas de Sant Andreu la realitat també és aquesta, tot i que si es mira l’augment entre el segon trimestre d’aquest any i el de l’any passat, és el segon districte on els preus han pujat menys. Concretament, el preu mitjà actual s’enfila fins als 787 euros mensuals ­–és el tercer districte més barat, ja que els preus només són més baixos a Horta-Guinardó i Nou Barris–, mentre que en el segon trimestre de l’any passat era de 755 euros. És a dir, estem davant d’un increment del 4,3%. Aquest augment és el segon més petit de tots els que hi ha hagut als districtes, amb les Corts al capdavant (8,1%). La mitjana de l’augment d’aquest últim any al conjunt de la ciutat ha estat del 5,73%.

Pel que fa als barris del districte, el més car és Navas, on el preu mitjà per llogar un pis és de 836 euros. En segon lloc hi ha la Sagrera (807 euros), mentre que Sant Andreu el preu és de 800 euros.

D’altra banda, els barris més barats per llogar un pis són el Congrés i els Indians (782 euros), el Bon Pastor (659) i la Trinitat Vella (615 euros). Sobre el barri de Baró de Viver no hi ha xifres oficials.