Joan Chamorro, en una actuació de l’edició de l’any passat. Foto: Jazzing

La pandèmia de coronavirus ha provocat la cancel·lació de diferents festivals musicals. Aquesta, però, no és la situació del Jazzing, que aquest cap de setmana celebrarà la setena edició.

Sota la direcció, un any més, de Joan Chamorro, el Jazzing es veurà obligat a adaptar-se a les restriccions que imposa la pandèmia. En declaracions a Línia Sant Andreu, Chamorro, que també és el director de la Sant Andreu Jazz Band, afirma que sempre havien tingut la idea de tirar el festival endavant “encara que fos en streaming”. Finalment, però, ha estat possible fer-lo de forma presencial –també hi haurà algunes actuacions en streaming, com la del trompetista de Nova York Don Sickler–, tot i que l’aforament dels concerts que es faran a la Fabra i Coats estarà limitat a 190 persones. El bar Colòmbia i el Cafè Aromes també acolliran alguna actuació.

Alguns dels noms més destacats d’aquesta edició seran els de Perico Sambeat, Carlos Martín, Andrea Motis, Èlia Bastida, Joan Mar Sauqué, Carla Motis i Manel Fortià. A banda, per segon any consecutiu, el Jazzing tindrà un apartat dedicat a la formació, el Jazz Education Stage.

Per acabar, Chamorro explica que ja té al cap l’edició de l’any que ve, que servirà per celebrar el 15è aniversari de la Sant Andreu Jazz Band.