La Torre del Fang fa molts anys que està abandonada. Foto: Arxiu

L’acord anunciat avui entre el govern municipal de Barcelona En Comú i el PSC amb ERC, per tal d’invertir 30 milions d’euros en una vuitantena d’inversions als barris inclou la reforma encallada de la Torre del Fang.

La Torre del Fang és una antiga masia del barri de la Sagrera que fa molts anys que està abandonada. L’edifici, de propietat municipal, està en molt mal estat i, de fet, fa una mica més de dos anys va patir un incendi. En aquell moment hi vivien un grup de persones sensesostre. Els veïns fa molt de temps que denuncien la degradació de l’edifici i del seu entorn i reclamen una solució. Una de les opcions que s’havia posat al damunt de la taula és que l’edifici aculli un centre de memòria històrica que recordi el passat agrícola d’aquella zona i que al pati exterior s’hi faci un hort.

A banda de la Torre del Fang, l’acord engre el govern i ERC també preveu, en el cas de Sant Andreu, ampliar la xarxa del carril bici al tram sud de la Sagrera, reforestar el Parc de la Trinitat i pintar un mural a la paret que hi ha entre el Pont del Dragó i la Meridiana. Totes les inversions tenen un pressupost de 3,1 milions d’euros.