Sant Andreu és un espai referent de l’art urbà. Foto: Fer Alcalá

La Nau Bostik va acollir entre els dies 3 i 8 de juny el ‘B-MURALS Festival & Conferences’, un festival d’art urbà que va servir per impulsar el projecte de B-Murals, una aposta del grup Difusor que té l’objectiu de convertir-se en el nou centre d’art urbà de Barcelona des de l’espai andreuenc.

Al llarg dels sis dies del festival, pensat per a professionals del sector, es van organitzar desenes d’intervencions artístiques, creacions de murals, conferències, exposicions, performances, música, tallers i formació per a professionals. Alguns dels artistes urbans més destacats que van passar per la Nau Bostik durant aquests dies van ser Btoy, Greg Jager, Ilia Mayer o Irene Lopez Leon.

Les intervencions artístiques fetes a l’exterior de la Nau Bostik durant el festival van provocar una renovació profunda de la imatge exterior del recinte, on ja hi havia diferents murals pintats.

Una altra de les activitats destacades del festival va ser la performance d’art en viu de SheOne & Andrea Parker, dues figures emergents de l’escena londinenca, que va crear un diàleg viu entre el grafiti digital i la música electrònica.

D’altra banda, el programa també va incloure una intervenció participativa oberta al públic. L’activitat, dirigida per Javier de Riba, en un pintat de terra amb ‘stencils’ i rodets que va permetre als participants experimentar i transformar el terra de la Nau Bostik.