Gent fent cua per fer-se la prova PCR. Foto: Jordi Bataller / ACN

El cribratge massiu que es va fer a la Trinitat Vella el cap de setmana del 19 i el 20 de setembre va ser un èxit de participació, ja que es van poder fer un total de 1.690 proves PCR. D’entre aquestes, es van poder detectar 48 positius, una xifra que representa el 3% dels casos.

L’objectiu que s’havia fixat el Departament de Salut era aconseguir fer 1.200 proves entre els dos dies però la resposta veïnal va ser molt positiva i gairebé se’n van aconseguir 500 més. Trinitat Vella havia estat un dels barris escollits per fer els primers cribratges massius, juntament amb el Raval (Ciutat Vella) perquè tenia una taxa de contagis de les més altes de la ciutat.

Pel que fa a les xifres actuals, cal remarcar que la Trinitat Vella es troba en una millor situació que fa unes setmanes. Concretament, durant la setmana del 21 al 27 de setembre al barri hi va haver un total de 13 positius, als quals se’n van afegir dos més fins al 29 de setembre

MILLOREN LES XIFRES
Pel que fa al conjunt del districte, la setmana del 21 al 27 de setembre va suposar una millora respecte de l’anterior. Mentre que els casos positius entre el 14 i el 20 de setembre van ser 198, entre el 21 i el 27 la xifra va baixar als 132, cosa que va suposar el millor registre de tot el mes de setembre.