La Torre del Fang, l’edifici d’origen medieval situat al barri de la Sagrera, propietat de l’Ajuntament i ocupat des de fa mesos, va patir un incendi a la seva planta baixa el passat 8 de gener.

A causa de l’incendi, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va haver d’atendre un total de 10 persones, que havien pogut sortir de la torre pel seu propi peu. Set d’elles van patir ferides lleus i van haver de ser trasllades a l’hospital, mentre que les altres tres van rebre l’alta al mateix moment. A banda, els Bombers de Barcelona van haver de rescatar tres persones que s’havien refugiat al terrat i una altra que era a dins de l’edifici.

EDIFICI ABANDONAT
La Torre del Fang fa molt de temps que està abandonada i els veïns han denunciat la seva degradació. L’edifici té en marxa un procés judicial per al seu desallotjament però com que no tenia categoria d’urgent encara faltaven dies per a la seva execució. De fet, en declaracions a Betevé, la regidora Laia Ortiz va explicar que el desnonament estava previst per a la setmana següent.

En paral·lel, l’Ajuntament encara ha de resoldre quin serà el futur de l’edifici. Fa uns mesos el consistori va començar a parlar-ne amb els altres partits i els veïns però de moment no hi ha cap projecte al damunt la taula.