La gestió de les residències ha estat molt controvertida. Foto: Blanca Blay /
ACN

Una vintena d’entitats han demanat avui un canvi de model radical en la gestió de les residències de gent gran després de la situació viscuda a molts centres a causa de la pandèmia del coronavirus. Les entitats, entre les quals hi ha la FAVB i diferents entitats d’alguns barris de la ciutat, consideren que el model de gestió del futur ha d’implicar que les residències “passin definitivament a dependre del Departament de Salut”. Actualment la gran majoria de les residències públiques estan gestionades per empreses privades.

Les entitats consideren que “s’ha vulnerat el dret ciutadà” a rebre un bon tractament sanitari a les residències i denuncien que “s’han incomplert les competències i les funcions relacionades amb la qualitat i seguretat dels pacients”.

Per tal de millorar aquesta realitat, també es demana que els Equips d’Atenció Primària (EAP) siguin els responsables de l’atenció sanitària dels usuaris de les residències i que “les professionals d’infermeria portin el pes de l’atenció perquè tenen capacitat i experiència”.