Una de les protestes contra el futur tanatori. Foto: Twitter (@Nibelungobcn)

L’Assemblea d’Entitats per les Casernes ha denunciat a través d’un comunicat el “tripijoc” que considera que tenen entre mans l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca (CZF) amb el solar de les Casernes de Sant Andreu on està previst que es faci un tanatori privat.

Des de la plataforma recorden que ja fa 14 anys que es va arribar a un acord per tal de tirar endavant una sèrie d’equipaments públics, però que en tots aquests anys només s’han fet una escola i un CAP. Al mateix temps, recorden que en els terrenys on s’ha de fer el tanatori els acords pactats establien la construcció d’un alberg juvenil públic. En aquest sentit, els veïns es mostren molt crítics amb el paper del Districte, que en el mandat anterior va donar suport als veïns quan es va començar a parlar de la possible construcció d’un tanatori de Mèmora amb el vistiplau del CSF i l’Ajuntament. “Avui ens assabentem que aquell compromís era paper mullat i que s’ha venut el peix d’amagat i per l’esquena dels veïns”, diuen al comunicat.

Per últim, qualifiquen “d’exercici d’humor negre” que es vulgui fer un tanatori en un solar on al costat s’hi ha de fer habitatge protegit per a gent gran, una residència d’avis i un centre de dia. Per tot plegat, reclamen que s’aturi la venda d’aquests terrenys públics a Mèmora, que es respectin “escrupolosament els acords assolits” i que tots els equipaments públics pendents al Districte tinguin “prioritat pressupostària”.