Argimon ha anunciat cribratges massius per la setmana que ve. Foto: Miquel Codolar / ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat avui cribratges massius a partir de la setmana que ve a escoles de Barcelona i l’Hospitalet en una entrevista a TV3.

Argimon també ha afirmat que l’actitud “més raonable”, si hi ha un positiu en una classe, és portar la resta d’alumnes a l’escola perquè una unitat mòbil els faci la prova PCR. De moment, ha afegit, hi ha professionals suficients per garantir que les unitats mòbils es desplacin als centres on es van detectant positius, per tal de fer a la mateixa escola les proves PCR als contactes estrets dels grups estables. Argimon ha concretat que s’han contractat gairebé 400 persones per fer de gestors covid a les escoles i unes 110 entre infermers i auxiliars d’infermeria, així com 42 persones d’administració i els conductors. “Mentre puguem ho seguirem fent a les escoles”, ha dit, tot i que ha afirmat que si en algun moment no es pot, es recorrerà a l’atenció primària. Pel que fa als tests ràpids, ha afirmat que els centres escolars són un dels llocs on pot ser positiu fer-los.

Sobre la retirada de la mascareta a primària, el secretari de Salut Pública ha explicat que serà progressiva segons la situació epidemiològica de cada territori. Per acabar, Argimon ha afirmat que si Catalunya estigués com Madrid limitaria la mobilitat i ha alertat que la situació de la capital espanyola pot afectar tot l’Estat.