Una imatge que no es repetirà: Azparren entrenant la UESA. Foto: UESA

La notícia saltava dilluns passat: la UE Sant Andreu anunciava la destitució de Mikel Azparren després que, per primer cop en tot el curs futbolístic 2020-21, l’equip encadenés dues derrotes (0-2 al Narcís Sala contra la UE Vilassar i 1-0 a l’Energia contra la UE Sants). S’acaba, doncs, una aventura de quatre temporades i mitja, en les quals també va estar acompanyat per Xavi Jiménez, que també ha abandonat l’entitat.

El seu llegat, més enllà dels resultats (triomf a la Copa Catalunya 2019, dues promocions d’ascens a Segona B i l’aventura a la Copa del Rei del curs 2018-19, amb eliminatòria inclosa contra l’Atlético de Madrid) ha estat d’una gran connexió amb l’afició, ja que abans de ser entrenador havia estat jugador del club durant tres temporades (2012-13, 2013-14 i 2014-15), just abans de la seva retirada.

L’entrenador navarrès s’ha acomiadat aquest matí en una roda de premsa emotiva, acompanyat del seu segon i del president del club, Manuel Camino.

SAMPRÓN, NOU TÈCNIC
El relleu provisional del navarrès va ser Dani Pujol, que fins dies abans havia estat l’entrenador de porters de la UESA, i sota les seves ordres l’equip va guanyar un partit intersetmanal contra la UE Figueres (3-1) i va empatar al Narcís Sala contra l’Horta (1-1) en el primer derbi de la segona volta de la lliga.

Hores després del partit contra els hortencs, jugat el 31 de gener, el club anunciava l’arribada de Miguel Ángel Samprón a la banqueta del primer equip.

“Crec que la plantilla del Sant Andreu ha de portar la iniciativa. Tenim alguns dels millors futbolistes de la categoria, però cal tenir un equilibri i solidesa defensiva. Els partits s’han d’afrontar des del domini de la pilota i la pressió”, va dir el tècnic després de ser presentat. Samprón té una llarga trajectòria al futbol català, tant de base com absolut.