Eufòria quadribarrada en el moment d’alçar la Copa. Foto: UESA

L’1 de maig de 2019 ja és una data que l’afició del Sant Andreu recordarà per sempre més. I és que el conjunt quadribarrat va conquerir la seva segona Copa Catalunya gràcies a una victòria contra el Vilafranca (0-2) a la Feixa Llarga de l’Hospitalet en un gran partit dels jugadors de Mikel Azparren.

El Sant Andreu (vestit de blau per la coincidència dels uniformes) va saltar a la gespa sent agressiu, i el brasiler Felipe Sá va tenir la primera gran oportunitat amb una vaselina que va sortir fregant el travesser de la porteria vilafranquina. Els d’Iván Moreno reaccionarien sis minuts després, però David López desviaria la seva perillosa centrada. La següent jugada destacada seria la del 0-1.

Una internada per la banda dreta de Josu va acabar en una centrada rasa que Felipe remataria en semi errada, però Ferran Jutglà, atentíssim, va rematar al fons de la xarxa. El gol, però, va servir per despertar els penedesencs; primer Segovia va haver d’aturar un u contra u contra Rosillo, mentre que al minut 34 el porter va veure com una rematada de Víctor Oribe picava contra el travesser.

Els quadribarrats van aconseguiria rebaixar ritme frenètic de la recta final del primer temps després de passar pels vestidors. A més, entre el minut 61 i 71 de partit es van fer fins a quatre canvis: els andreuencs buscaven el control i els vilafranquins sacsejar el partit. Els minuts passaven i les forces començaven a fallar; el Sant Andreu, molt ordenat, no va concedir grans ocasions al Vilafranca i, com els grans, al 81 mataria el partit gràcies a David López, que va aprofitar una pilota dividida després d’un córner per connectar un xut que es va colar, després de superar un núvol de cames, engaxat a la base del pal dret de la porteria dels locals.

L’equip va celebrar el títol amb els Desperdicis i la resta de l’afició desplaçada a l’Hospitalet i la festa va acabar a la seu del Districte i a l’església de Sant Andreu.

EPISODI POLÈMIC A HORTA
Per altra banda, segons va informar l’Andreuenc, molts aficionats quadribarrats es van quedar sense poder entrar al Feliu i Codina (molts amb l’entrada comprada) perquè el president de la UAH, Paco Carmona, hauria decidit tancar les portes del camp perquè l’aforament (2.300) estaria ple. Fins i tot s’ha creat una plataforma per atendre els afectats.

L’Horta, per la seva banda, va publicar un comunicat lamentant “que no tots els aficionats hagin pogut gaudir del partit”. El text deia que “per ordre de la força pública i de l’aforament” es van haver de deixar de vendre entrades.