Alcover intenta tallar una passada del visitant Lemar. Foto: Álex Marín / CAM

El Sant Andreu va competir contra l’Atlético de Madrid i va aconseguir que l’eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei arribi oberta al Wanda Metropolitano. Els de Mikel Azparren van perdre per la mínima el 30 d’octubre (0-1) al Narcís Sala davant 6.000 aficionats, de manera que el 5 de desembre es decidirà quin dels dos equips accedeix a la ronda de vuitens a l’escenari on es juga la final de la Champions aquesta temporada.

Azparren va alinear un onze reconeixible, amb un 4-4-2 amb Kuku i Óscar Muñoz en punta, però des del minut 1 els quadribarrats van treballar per aturar l’equip de Diego Simeone, on hi havia campions del món com Thomas Lemar o internacionals com l’espanyol Rodri Hernández, el portuguès Gelson Martins o el colombià Santi Arias. De fet, Martins va ser l’autor de l’únic gol del matx (al minut 32) i el jugador més incisiu dels matalassers al primer temps. De fet, abans del gol, Segovia va haver de treballar en dues ocasions per impedir els gols de Martins i de Lemar. Els millors minuts del Sant Andreu havien estat just abans del gol colchonero, amb una falta de Ton Alcover i una centrada a l’àrea.

La lògica feia pensar que el físic castigaria els quadribarrats a la segona meitat, però la realitat va ser que les distàncies entre els dos equips es van retallar. Els canvis de Josu i Elhadji (per Muñoz i Felipe, que havien vist targeta) van oxigenar l’equip, que s’apropava a la porteria d’Adán. Al 81, després de la darrera gran ocasió visitant, Elhadji va rebre una pilota a l’interior de l’àrea i, amb un xut a la mitja volta, va obligar el porter visitant a refusar a córner. En aquest servei de cantonada va arribar l’oportunitat més clara del Sant Andreu, un cop de cap picat de Joan Noguera que, amb Adán venut, va estavellar-se contra el travesser per desesperació de l’afició. Seria la penúltima ocasió per marcar, ja que al 91, el lateral Joan Villar va rematar des de dins de l’àrea, però el seu xut va anar a parar al lateral de la xarxa.

TORNAR A PENSAR EN LA LLIGA
La Copa, doncs, queda aparcada fins al partit de tornada, de manera que l’equip ha de tornar a posar els cinc sentits a la lliga. De fet, després del primer enfrontament contra els de Simeone, els d’Azparren ja han jugat al camp del Santfeliuenc (el dia 4, en un partit que va acabar 1-2) i que deixava els quadribarrats novens.

La recta final d’aquest mes farà que l’equip rebi la visita del Vilafranca (el dia 11), i afronti dos desplaçaments. El primer serà el dia 18 al camp del Cerdanyola FC, mentre que una setmana més tard l’equip jugarà als Canyars contra el Castelldefels.