Els bars i restaurants hauran de tancar del tot, terrasses incloses. Foto: Aina Martí / ACN

La Fundació Barcelona Comerç ha fet públic el seu desacord amb la decisió de la Generalitat de tancar, a partir de demà, bars i restaurants durant 15 dies i de reduir l’aforament dels comerços al 30%. Segons l’entitat, la decisió “tindrà un greu impacte i greus conseqüències en el sector”. De moment, però, falta l’aval del TSJC a la decisió del Govern, tot i que els locals ja tenen assumit que demà no podran obrir.

Des de Barcelona Comerç consideren que això pot ser l’estocada definitiva per a molts bars i restaurants després de viure uns últims mesos molt complicats per culpa de la pandèmia. “Ha fallat l’anticipació. No pot ser que després de set mesos, la gran solució per aturar la pandèmia sigui tancar bars i restaurants i limitar l’aforament als comerços. Aquestes noves mesures obligaran a abaixar de forma definitiva la persiana a molts establiments”, afirma Salva Vendrell, president de l’entitat.

Per expressar el rebuig a la mesura està previst que demà es faci una concentració convocada pel sector de la restauració a la plaça Sant Jaume a partir de les 12 del migdia. Barcelona Comerç i l’altra gran entitat del comerç de la ciutat, Barcelona Oberta, ja han dit que donen suport a la protesta.