El comerç local passa per un moment complicat. Foto: Ajuntament

El Ple del Districte del dijous passat va servir perquè tirés endavant per unanimitat el pla per donar suport al comerç de proximitat que havia presentat Junts per Catalunya. El comerç local ha estat un dels sectors que més ha patit i està patint la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

Així doncs, el pla de suport inclou sis mesures concretes que són les següents: una campanya per augmentar el nombre de comerços associats, fer més àgils les subvencions dirigides als eixos i les associacions, posar en marxa la prova pilot de l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) del carrer Gran de Sant Andreu, reclamar a l’Ajuntament més celeritat en la tramitació de l’ampliació de les terrasses, ajudes per als carrers que no puguin assumir el pagament dels llums de Nadal i posar en marxa de forma immediata un pla de dinamització del comerç del barri del Congrés i els Indians.

Durant el Ple, la consellera-portaveu de Junts per Catalunya, Anna Satorra, va recordar que l’obligatorietat de tancar durant més de tres mesos “ha afectat greument aquests comerços, posant en risc fins i tot la seva continuïtat i també la del conjunt d’eixos i associacions de Sant Andreu”.