L’Ajuntament diu que les obres s’acabaran a finals del 2020. Foto: Ajuntament

Després d’anar acumulant retards finalment les obres del nou mercat de Sant Andreu s’han posat en marxa aquest octubre.

La construcció del nou equipament, que necessitarà una inversió de vuit milions d’euros, s’acabarà a finals de 2020 si es compleixen els terminis calculats per l’Ajuntament, cosa que permetria que els comerciants fessin el trasllat i el recinte obrís les seves portes a principis del 2021. Si aquesta data es respecta, el retard final per tenir enllestit el nou mercat serà d’un any i mig, ja que el consistori va assegurar el 2017 que l’equipament obriria a mitjans d’aquest any.

El projecte contempla un nou mercat que s’adapti a la plaça Mercadal i el seu entorn. L’edifici serà integrat i transparent per tal que es complementi amb el seu exterior. Tindrà dues plantes (planta baixa i soterrani) i la distribució serà la següent: a la planta baixa hi haurà l’espai de venda amb un total de 21 parades, mentre que al soterrani hi haurà tots els espais relacionats amb la logística. D’altra banda, es farà un altre edifici molt més petit on hi haurà cinc parades no alimentàries, oficines i una sala d’actes.

Des de l’Ajuntament afirmen que “és una obra esperada i necessària que també servirà com a motor per al comerç de l’entorn.

DINAMITZACIÓ COMERCIAL
Parlant del comerç de l’entorn del mercat, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de dinamització després que els comerciants hagin denunciat que la zona s’ha deteriorat.