Roger Pallarols (Gremi de Restauració) veu insuficients els canvis. Foto: Roger Cadanet / ACN

El Gremi de Restauració ha qualificat de “relaxació testimonial” l’ampliació de l’horari dels bars i restaurants anunciat pel Govern i que significa que hi hagi una hora més per esmorzar (7.30 h-10.30 h) i una hora més per dinar (13.00 h-16.30 h) a partir d’aquest dilluns.

En un comunicat, l’entitat assegura que les franges d’esmorzars i dinars “impossibiliten dissenyar els torns de personal de forma adequada”. El director del Gremi, Roger Pallarols, ha assegurat que la Generalitat “pretén allargar eternament l’actual aturada de l’economia” i ha acusat Salut de “viure d’esquena a la realitat i del drama que viuen milers d’empreses i famílies”.

Per la seva banda, PIMEComerç i Foment Comerç consideren “insuficients” les noves mesures, especialment pel que fa als comerços i a la restauració. Les dues patronals veuen “adient” l’ampliació comarcal del confinament per “acabar amb l’aïllament comercial de milers d’establiments” però avisen que els nous horaris per a bars i restaurants segueixen “ofegant els professionals” perquè no permeten “operar dins un marge de viabilitat dels negocis”. Al mateix temps, reclamen que s’hauria de permetre l’obertura del comerç en cap de setmana i la dels establiments de més de 400 metres quadrats, si cal, en aquest cas, amb acotament d’espais.