Collboni i Ballarín, durant la recent visita al mercat. Foto: Ajuntament

Les obres de construcció del nou Mercat de Sant Andreu patiran uns mesos de retard respecte del darrer termini que havia marcat l’Ajuntament. En principi s’havien d’haver acabat el mes de març, però finalment el nou equipament no obrirà fins al darrer trimestre d’aquest any.

En una visita de fa pocs dies feta pel primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i la regidora de Mercats, Montserrat Ballarín, aquesta última va explicar que entre el juny i el juliol les obres s’acabaran i que posteriorment els paradistes hauran de posar a punt les parades.

Les obres van arrencar l’octubre del 2019 i en aquell moment la previsió del consistori era que s’acabessin a finals de l’any passat i que el mercat obrís a principis d’aquest any. La pandèmia, però, va provocar que s’haguessin d’aturar i no es van reprendre fins al passat mes de juny. En total, el retard de l’obertura del mercat serà de més de dos anys, ja que el març del 2017 el consistori va assegurar que l’estrena del nou equipament es faria a mitjans del 2019.

70 MILIONS D’EUROS
La construcció del nou Mercat de Sant Andreu forma part de la partida de 70 milions d’euros que el consistori destina a un total de set mercats municipals, on també hi ha l’Abaceria, Horta, Montserrat, Besòs, Galvany i Sagrada Família. En paral·lel, també s’invertiran gairebé 23 milions d’euros per fer obres de millora i manteniment –algunes ja estan en marxa– en altres mercats i 2,8 milions en el pla de digitalització d’aquests equipaments.