El nom de l’edifici ve precisament de l’objectiu amb què va ser construït a principis del segle XIX, gràcies al mecenatge social de la burgesia: la Casa de la Lactància acollia nens desemparats i un hospital maternal on moltíssimes dones van donar a llum les seves criatures. Ara és una residència per a la gent gran.

MODERNISME SOBRI
L’arquitecte Pere Falqués va projectar la Casa de la Lactància l’any 1907 i Antoni de Falguera va enllestir-ne la construcció el 1913. És una preciosa casa modernista de façana de ceràmica blava i finestres neogòtiques, senzilla en les formes però d’estil clarament modernista. A l’interior s’hi conserven en perfecte estat els vitralls modernistes, la claraboia del sostre, les baranes de ferro forjat i els arrambadors de mosaic en ceràmica. A la façana, un relleu escultòric que és una al·legoria de la infància recorda els orígens de l’edifici.

DE LA INFANTESA A LA TERCERA EDAT
La Casa de la Lactància, situada a la Gran Via de les Corts Catalanes, 475, es va construir, doncs, com un projecte de mecenatge social per atendre i alimentar els nens desemparats. Era el lloc on les nodrisses donaven el pit a nens aliens a canvi d’uns diners. Fins al 1980 va funcionar com a hospital maternal i se’l coneixia com La Maternitat. Actualment l’edifici és la seu de la Residència Municipal Francesc Layret, de manera que ha passat d’acollir infants a atendre persones de la tercera edat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram