Davant l’actuació policial a la Plaça Catalunya, des del Consell de la Joventut de Barcelona i des del Consell d’Associacions de Barcelona volem dir:
– Considerem absolutament fora de lloc la intervenció violenta dels cossos policials. Per tal de poder garantir la salubritat de la plaça i retirar els materials que poguessin ser perillosos, caldria haver esgotat totes les opcions de diàleg amb les persones representants de l’acampada. Per tant, en cap cas recolzem que s’hagi actuat de manera violenta contra persones acampades que no havien fet cap provocació.
– Demanem que no es prioritzi la celebració esportiva del Barça per sobre d’una iniciativa absolutament cívica que busca fer pressió per a fomentar la participació i millorar la democràcia. Cal valorar de manera adequada la importància de cada proposta i buscar les fórmules per tal que ambdues siguin perfectament compatibles. Creiem que cap celebració esportiva o cultural pot tenir més facilitats per a utilitzar l’espai públic que les mobilitzacions cíviques i participatives o les accions del teixit associatiu de la ciutat que treballa dia a dia per a millorar-la, fomentar la participació i aprofundir en la democràcia.

Consell de la Joventut i Consell d’Associacions
Barcelona